Gedragstherapie voor honden
 
Samenwerking-Vertrouwen-Plezier

Over mij

Ik ben Manon Hagen, gediplomeerd gedragstherapeut voor honden, instructeur en gedragsbeoordelaar. Daarnaast ben ik docent bij   Dogvision en coach ik studenten bij hun praktijkstage in de laatste fase van de opleiding tot gedragstherapeut. Als gedragstherapeut ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van gedragstherapeuten voor honden (NVGH)

In 2020 ben ik met mijn gezin van Amsterdam-Noord naar het prachtige Hoogwoud verhuisd. Ik ben opgegroeid met katten en wilde mijn hele jeugd eigenlijk heel graag een hond. Mijn eigen gezin was dus pas compleet toen er een hond in huis was.

Onze eerste hond was Fay, een zwerfhondje uit Roemenië. Een paar jaar later kwam Django, onze Zwitserse Witte Herder erbij. Fay bleek, zoals veel honden uit het buitenland, heel angstig te zijn. Door mijn gebrek aan ervaring met honden dacht ik dat haar angst vanzelf over zou gaan na een periode van gewenning en met voldoende training. Dit bleek helaas maar voor een deel het geval te zijn. Sommige problemen werden juist alleen maar erger.

Door de problemen met Fay, ging ik me steeds meer interesseren voor hondengedrag. Ik ben boeken gaan lezen en workshops en lezingen gaan bijwonen. Een beetje kennis leidde al snel tot de behoefte aan steeds meer kennis. Uiteindelijk heb ik de opleiding 'gedragstherapie bij honden' bij Dogvision succesvol afgerond.

Ik werk volgens de meest recente wetenschappelijke inzichten en de principes van positief trainen. Door geregeld seminars, lezingen en workshops te volgen, blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, die ik kan toepassen in mijn trainingen en in de gedragstherapie.

Ik ben zelf ooit begonnen als cursist bij de Kynologen Club Amsterdam. Naast Hondwijs ben ik alweer jaren met veel plezier als instructeur en bestuurslid betrokken bij de KC Amsterdam.
Toen ik 18 was heb ik gekozen voor een studie Psychologie omdat ik, toen al, geïnteresseerd was in gedrag. Ik ben afgestudeerd in de Sociale Psychologie.
Nu heb ik eindelijk echt mijn passie gevonden. Het werken met mensen en met honden is voor mij de perfecte combinatie. Want hondentraining en gedragstherapie blijft natuurlijk mensenwerk.