Gedragstherapie voor honden
 
Samenwerking-Vertrouwen-Plezier

Gedragstherapie

Soms gaat het niet zo goed

Je hebt bepaalde verwachtingen van je hond. Lekker samen wandelen, sporten, spelen of knuffelen. Je hond wordt je beste maatje of een leuk speelkameraadje voor je kinderen. Jouw hond is de allerleukste hond die er is. Altijd vrolijk, aanhankelijk en gehoorzaam. Sociaal naar jou, je gezin en andere honden. Maar soms gaat het niet zo als je had verwacht en vertoont je hond ongewenst gedrag. Gedragstherapie is dan de oplossing om gedragsproblemen te verhelpen.

Wanneer gedragstherapie?

Gedragstherapie kan bij heel veel problemen worden ingezet. Je kunt hierbij denken aan:

  • Angst
  • Agressie
  • Onzindelijkheid
  • Niet alleen kunnen zijn
  • Vernielen (van bijvoorbeeld meubilair)
  • Najagen van bijvoorbeeld katten of joggers
  • Hyperactiviteit
  • Algehele ongehoorzaamheid
  • Overmatig blaffen


Gedragstherapie is maatwerk

Iedere hond is anders. Er bestaat daarom geen standaardoplossing voor het probleem van jouw hond. Door de oorzaak van het gedragsprobleem van jouw hond te achterhalen ga ik je helpen inzicht te krijgen in het gedrag. Naar aanleiding van mijn bevindingen stel ik een behandelplan op dat passend is bij het probleemgedrag van jouw hond en jullie situatie.

Werkwijze

Nadat we een afspraak hebben gemaakt stuur ik je per mail een uitgebreid intakeformulier waarop je het ongewenste gedrag van je hond verder kunt verduidelijken. Ook zal ik je vragen het gedrag te filmen en dit met mij te delen (alleen als dit op een veilige en verantwoorde manier kan). In sommige gevallen hebben we eerst telefonisch contact als ik vooraf al extra vragen heb.

 Op de dag dat we hebben afgesproken kom ik bij jou thuis voor een consult aan huis. Zo kan ik jouw hond in zijn of haar vertrouwde omgeving observeren en zal ik aanvullende vragen stellen. Afhankelijk van het probleem gaan we daarna naar buiten en/of zal ik een aantal gedragstesten doen. 

Nadat ik het gedrag van jouw hond heb geobserveerd en geanalyseerd geef ik je uitleg over mijn bevindingen en stel ik samen met jou een behandelplan op. Het uitgeschreven behandelplan ontvang je binnen een week na het consult per mail. Hierin staat stapsgewijs beschreven wat we hebben afgesproken. Daarna blijf ik jullie voortgang nog enige tijd volgen d.m.v. telefonische afspraken of via mail/app contact.

Als je graag extra begeleiding krijgt maken we een afspraak voor 1 of meer vervolgconsulten. Bij zeer intensieve of langdurige trajecten zal dit vaak noodzakelijk zijn.