fbpx
Gedragstherapie

Probleemgedrag

Soms gaat het niet zo goed

Je hebt bepaalde verwachtingen van je hond. Lekker samen wandelen, sporten, spelen of knuffelen. Je hond wordt je beste maatje of een leuk speelkameraadje voor je kinderen. Jouw hond is de allerleukste hond die er is. Altijd vrolijk, aanhankelijk en gehoorzaam. Sociaal naar jou, je gezin en andere honden. Maar soms gaat het niet zo als je had verwacht en vertoont je hond ongewenst gedrag. Gedragstherapie is dan de oplossing om gedragsproblemen te verhelpen.


Wanneer gedragstherapie?

Gedragstherapie kan bij heel veel problemen worden ingezet. Je kunt hierbij denken aan:

  • Angst

  • Agressie naar mensen of andere honden

  • Onzindelijkheid

  • Niet alleen kunnen zijn

  • Vernielen (van bijvoorbeeld meubilair)

  • Najagen van bijvoorbeeld katten of joggers

  • Hyperactiviteit

  • Algehele ongehoorzaamheid

  • Overmatig blaffen

  • Etc


Gedragstherapie is maatwerk
Iedere hond is anders. Er bestaat daarom geen standaardoplossing voor het probleem van jouw hond. Door de oorzaak van het gedragsprobleem van jouw hond te achterhalen ga ik je helpen inzicht te krijgen in het gedrag. Naar aanleiding van mijn bevindingen stel ik een behandelplan op dat passend is bij het probleemgedrag van jouw hond en jullie situatie.


Werkwijze

Om een goed beeld van de hond en de problemen te krijgen, krijg je een vragenlijst toegestuurd. Als je deze hebt ingevuld maken we een afspraak voor een eerste bezoek aan huis. Tijdens dit consult zullen we de problemen verder bespreken en zal ik de hond observeren. Hierna zal ik je uitleg geven over het gedrag van je hond en bespreek ik het behandelplan stapsgewijs met je. Daarna begeleid ik je in de eerste stappen van de uitvoer van het behandelplan. Het hele consult duurt maximaal 2 uur.

Je krijgt een uitgebreid verslag van mijn bevindingen en het behandelplan per mail toegestuurd. Daarna ga je zelf met de therapie aan het werk.
Na ongeveer 2 of 3 weken hebben we telefonisch contact om te bespreken hoe het gaat. Afhankelijk van het probleem kunnen we een afspraak voor een of meer vervolgconsulten. Een vervolgconsult duurt maximaal 60 minuten. We bespreken dan uitgebreid hoe het gaat: lukt het je om het behandelplan uit te voeren en hoe reageert je hond? Ik observeer dan ook je hond weer om de therapie eventueel nog wat aan te vullen of aan te passen. Hiervan krijg je achteraf per mail een kort verslag.

Tussentijds en na afloop van het traject kun je me uiteraard altijd mailen.